Reklama
 
Blog | Samuel Titěra

Tato karta je přenosná (povinně)

Před mnoha měsíci založili kolegové v práci "čtenářský klub". Když se mi konečně podařilo udělat si v pondělí večer volno, byl jsem nadšen. Možná více atmosférou, než konkrétními knihami.

Průběh večera byl jednoduchý: čtyři lidé přinesli své oblíbené knihy a povídali nám o nich. Průvodní myšlenka večerů je „čteme za vás“. Zejména manažerských příruček a knih o technice práce a myšlení je tolik, že když vám někdo zprostředkuje hlavní myšlenky, můžete ušetřit spoustu rozhodování (a možná i čtení samotné).

Ale rychle k věci: kolegyně Šárka přinesla celkem tenký paperback, na první pohled plný barevných nalepovacích záložek. S lehkým (krásným) ruměncem začala vyprávět o tom, jak na základě této knihy kompletně změnila pohled na život. Knihu jsem si od ní půjčil. S hlavními myšlenkami nemám problém, ale formálně se mi vůbec nelíbila. Proč? O tom snad někdy příště.

Jenomže to Šárčino nadšení bylo neodolatelné, nakažlivé. Přečetl jsem od té doby spoustu dalších zajímavých věcí. Asi díky vzpomínce na její nesmělou, nakažlivou upřímnost jsem taky začal leccos v sobě měnit.

Reklama

A proto teď, když knihu vracím, posílám s ní i malý putovní dárek: přednabitou kartu, na kterou se dá koupit čerstvá ovocná šťáva a jiné dobroty ve freshbaru Mangaloo.
Jestli dorazí k vám, užijte si, případně dobijte, pošlete dál a napište to třeba do komentáře. Šárko díky a vám všem krásný den.